top of page

De omgeving

Het huisje Roc de Gerles ligt 2 kilometer van Livinhac-le haut, een typisch frans dorpje op de grens van de Lotstreek en de Aveyron, waar veel wandelaars van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella een stop inlassen op het dorpspleintje voor een kop koffie op het terrasje of kleine inkopen te doen. Een grote supermarkt is te vinden in Flagnac, aan de andere kant van de rivier of in Decazeville, een oude mijnstad op 6 kilometer van Livinhac-le-Haut.
Bij het huisje

Aan de overkant van de rivier ligt een kleine rustige camping met prima restaurantje. In het hoogseizoen kan men tegen een redelijke vergoeding gebruik maken van het zwembad met grote glijbanen. Tevens zijn er fietsen, waterfietsen en kanos te huur.
Een elektrische rondvaartboot vertrekt dagelijks twee keer vanaf de overkant van de rivier voor een mooi rondvaart op de Lot (zie foto hiernaast, genomen vanuit de tuin).

Erop uit

Livinhac-le-haut zelf is, behalve voor de wandelaars van de pelgrimsroute, weinig toeristisch. Bekende plaatsen zoals Figeac, Rocamadour, Conques en Aurillac liggen er echter niet ver vandaan en zorgen voor een leuk dag of middagtrip. Een spectaculaire kanotocht op de Truyère (zie foto), het bomenklimcircuit in Rodez of een bezoek aan de grotten of het apenpark van Rocamadour biedt vertier voor kinderen en volwassenen.
Kortom een perfecte plek om helemaal tot rust te komen, met voldoende mogelijkheden in de omgeving.

Wandelen, Fietsen, Bezienswaardigheden

Livinhac-le-haut ligt op de wandelroute van Santiago de Compostella.

Voor de liefhebbers zijn er volop mogelijkheden genoeg. Een mooie route vanuit het huis voert klimmend door het bos naar het Chateau de Gironde (zie foto's hiernaast).

Voor informatie over de omgeving en wandelroutes, klik hieronder:

 

 

 

bottom of page