top of page

De omgeving

Het huisje Roc de Gerles ligt 2 kilometer van Livinhac-le haut, een typisch frans dorpje op de grens van de Lotstreek en de Aveyron, waar veel wandelaars van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella een stop inlassen op het dorpspleintje voor een kop koffie op het terrasje of kleine inkopen te doen. Een grote supermarkt is te vinden in Flagnac, aan de andere kant van de rivier of in Decazeville, een oude mijnstad op 6 kilometer van Livinhac-le-Haut.
Zonsondergang over de vallei
Fietsen langs de rivier de Lot
Bij het huisje

Aan de overkant van de rivier ligt een kleine rustige camping met een  terrasje waar u 's avonds een drankje of een snack kunt nemen.  Ook zijn er kano's te huur.  In de aangenzende dorpen Livinhac-le-haut en Port d'Agres kunt u fietsen huren.
Een elektrische rondvaartboot vertrekt dagelijks twee keer vanaf de overkant van de rivier voor een mooi rondvaart op de Lot. Op de foto hiernaast genomen vanaf de overkant van de rivier, ziet u op de achtergrond het huis liggen.

Kanoen op de rivier de Lot
Erop uit
Livinhac-le-haut zelf is, behalve voor de wandelaars van de pelgrimsroute, weinig toeristisch. Bekende plaatsen zoals Figeac, Rocamadour, Conques en Aurillac liggen er echter niet ver vandaan en zorgen voor een leuk dag of middagtrip. Een spectaculaire kanotocht op de Truyère (zie foto), het bomenklimcircuit in Rodez of een bezoek aan de grotten of het apenpark van Rocamadour biedt vertier voor kinderen en volwassenen.
Kortom een perfecte plek om helemaal tot rust te komen, met voldoende mogelijkheden in de omgeving.

Uitzicht over de rivier
Wandelen, Fietsen, Bezienswaardigheden

Livinhac-le-haut ligt op de wandelroute van Santiago de Compostella.

Voor de liefhebbers zijn er volop mogelijkheden genoeg. Een mooie route vanuit het huis voert klimmend door het bos naar het Chateau de Gironde (zie foto's hiernaast).

Voor informatie over de omgeving en wandelroutes, klik hieronder:

 

 

 

Historische kastelen bezoeken
bottom of page